KURSER
För ökat välmående


Är ni en arbetsgrupp eller privat grupp som vill ha en kurs?
Kontakta mig för bokningsförfrågan och priser
jenny@halsostark.se eller 070-766 75 14


...................................................................................................................................................................

Medveten andning, upptäck kraften i ditt andetag


Vill du känna ett större inre lugn och ha mer energi i vardagen?

Andningen är något vi har med oss hela tiden men som vi oftast inte är så medvetna om. Våra andningsvanor påverkar hur vi mår. Stress och oro, sömnproblem, trötthet och låg energi är vanliga symtom på en försämrad andning. En medveten andning förbättrar dina andningsvanor i vardagen och är en viktig grund till att må bra och känna sig lugn inombords....................................................................................................................................................................

Lugn HathaYoga

Landa i kroppen, konsten att vara här och nu


I denna yoga fokuserar vi på att bli mer medvetna om andetaget och kroppen

Yoga ökar rörlighet, stärker balans och förbättrar kroppsmedvetenhet. Djupavslappning och meditation stärker både mental och fysisk återhämtning.

Yogan tränar upp att lyssna bättre till kroppen och att bli mer medveten här och nu. Kursens innehåll anpassas efter gruppen


...................................................................................................................................................................

Stärk din balans med diabetes typ 1

Kursens utgångspunkt är helhetssyn på hälsa och välmående.
Att strävan för en god hälsa och att må bra i sig själv också är en grund för blodsockerbalans och framförallt att känna livskvalitet med diabetes.

Diabetes är komplext med många faktorer som påverkar och det är därför vanligt med frustration och maktlöshetskänslor. Utöver jobbiga känslor som kan finnas kopplat till att leva med diabetes så kan det också vara svårt att förstå hur blodsockret beter sig. Även när man "gör alla rätt" så kan det bli tokigt med blodsockret och det i sig kan leda till ytterligare stress.

Denna kurs ges som ett komplement till den medicinska behandlingen med diabetes typ 1.

Syftet är att kursen ska ge inspiration till att stärka välmående; genom olika kunskapsteman, coachingövningar och självreflektion.
Möjligheten att träffa andra med diabetes typ 1 brukar också vara ett värdefullt kunskap- och erfarenhetsutbyte.
 

Teman som vi pratar om i grupp:

Stress
Vad är stress? Stress och blodsocker. Hur kan man minska negativ stress och istället stärka balans?

Självbild och tankar med diabetes
Den mentala delen med diabetes, varför är det en viktig del? Hur påverkar vad vi tänker om oss själva vårt välmående? Går det att välja sina tankar?

Livsstil
Vad är livskvalitet för dig? Lyssnar du till din kropp? Vad är viktigt för att just du ska må bra?
En livsstil som stärker välmående handlar om många faktorer. Att må bra med diabetes handlar om mer än Hba1c och blodsockervärden.
Att våra basbehov för trygghet är tillgodosedda är en nödvändighet. För att stärka hälsa, känna livskvalitet och att ha en god energibalans behöver vi även se över livsstilen.

Faktorer som kost och näring, fysisk aktivitet, vila och återhämtning, sunda och stöttande relationer, meningsfull sysselsättning, personlig utveckling m.m är alla viktiga delar som påverkar livskvalitet och välmående.


 

 Sagt om Jenny som kursledare

"Betyg 5 rakt igenom. Duktig och seriös yogalärare."
Agnetha

"Jenny är lugn, går igenom övningarna bra, mjuk och behaglig röst och jättebra att hon säger vad övningarna är bra för (t ex bra för matsmältningen, bra för att motverka huvudvärk etc)"
Annica

”Jag hade inte utövat yoga innan så detta var en ny, härlig upplevelse för mig som jag nu inte vill vara utan. Utövar jag inte yoga regelbundet, blir jag stel och får lätt ont i ryggen och musarm. Yogan mjukar upp min kropp och får mig avslappnad och i balans. Jenny är en jättebra yogainstruktör, hon lär oss övningar i lagom takt och har en behaglig röst.”
Charlotte

"Jenny har en otroligt varm, lugn och avslappnad utstrålning och röst som får en att vara här och nu - och att må bra. Känner mig alltid mer tillfreds och harmonisk efter ett yogapass med Jenny."
Eva